Menu
0

Privacy beleid

Coli-Paint gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. We doen er alles aan om de betrouwbaarheid, veiligheid en integriteit van de door ons verzamelde data te waarborgen.

Juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens

I Privacy policy

Coli-Paint is een merknaam van Verfgroothandel Troubleyn bvba, met maatschappelijke zetel te Laagstraat 1 9140 Temse en in geschreven bij de KBO onder nummer 0461.301.514 hierna “Coli-Paint” genoemd verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring. Coli-Paint wil allepersoonlijke gegevens veilig en transparant beheren. In deze privacy verklaring vindt u  informatie over hoe Coli-Paint omgaat met gegevens. Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht bij ons via het nummer 03 710 69 90 of het e-mailadres info@coli-paint.be

 

Dit privacybeleid is van toepassing op al onze klanten (huidige, voormalige en toekomstige) en op alle bezoekers van onze website(s).

 

1. Verwerking van persoonsgegevens

1.1. Coli-Paint verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van al zijn klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit, profilering en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame).

 

2. Rechtsgrond(en) van de verwerking

2.1. Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming, (b)noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. (a) (toestemming), heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.  Voor deze toestemming terug in te trekken moet u mailen naar info@coli-paint.be. voor meer informatie hieromtrent verwijst Coli-Paint u graag door naar de comissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer https://privacycommission.be.

 

3. Overmaken aan derden

3.1. Coli-Paint geeft geen persoonsgegevens door aan derden tenzij dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, bijvoorbeeld aan het koerierbedrijf.

Coli-Paint garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.

 

4. Bewaarperiode

4.1. De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

 

5. Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

5.1. De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1, met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om: een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: info@coli-paint.be.

 

6. Direct marketing

6.1. De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing. Dit kan via de verplichte “uitschrijven”-knop die steeds vermeld staat bij de direct marketing of via het verzenden van een e-mail naar het volgende e-mailadres: info@coli-paint.be.

 

7. Klachten

7.1. De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

 

II Veiligheid op onze webshop

Coli-Paint maakt gebruik van Shopify voor het bewaren van alle account gegevens en Mollie voor de verwerking van de betalingsgegevens. Meer informatie over GDPR en Shopify vindt u hier: https://help.shopify.com/manual/your-account/GDPR; meer informatie over GDPR en Mollie vindt u hier: https://www.mollie.com/en/privacy.

 

8. Bestellen

8.1. In een aantal gevallen hebben we gegevens van je nodig. Bijvoorbeeld als je online of in één van onze winkels een product koopt, zodat we je aankoop kunnen verwerken in onze administratie. Of als we je een factuur willen sturen of gewoon op de hoogte wilt blijven van onze voorraad. Dit laatste doen we natuurlijk pas nadat jij aangeeft dat we je op de hoogte mogen houden. Wat willen we van je weten:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Betaalgegevens en factuur
  • IP-adres
  • E-mailadres

 

9. Bezorging

9.1. We leveren je bestelling op het juiste adres, op de juiste datum en het juiste tijdstip. Daarvoor hebben we je gegevens nodig. Die geven we door aan één van onze bezorgpartners:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

 

10. Retour

10.1. In onze webwinkel hebt u recht op de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Meer informatie.

De Belgische wet op de handelspraktijken, informatie en bescherming van de consument van 12april 2010 laat de aankoper toe binnen de 14 kalenderdagen vanaf de levering van het product de verkoper te informeren dat hij/zij van de aankoop afziet. De goederen dienen dan, onbeschadigd, ongebruikt en ongeopend, terug gestuurd of afgeleverd in een van de filialen te worden binnen de 5 werkdagen nadat hij de verkoper informeerde. Hiervoor hebben we de volgende gegevens van je nodig:

  • Ordernummer
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

 

11. Contact met onze klantenservice

11.1. We helpen je met vragen over je bestelling, lossen problemen voor je op of vertellen je alles over onze nieuwste producten. Je kunt met ons bellen en mailen. Of kom gerust eens langs in één van onze winkels. Ontdek al onze filialen.

11.2 Om je vraag of klacht te behandelen kunnen we vragen naar je ordernummer, naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere gegevens die de afhandeling makkelijker maken.

 

12. Bezoek aan onze webshop

12.1. Als je verder surft op de website van Coli-Paint of op een product klikt, krijg je van ons cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derden jouw internetgedrag op onze website. Zo volgen we de zoektermen die je gebruikt en zien we welke producten je aanklikt of bestelt.

12.2. Met deze informatie tonen we advertenties op basis van jouw interesses, meten we de effectiviteit van onze advertenties, maken we je e-mails persoonlijker en kun je informatie delen op social media.

 

13. Account

13.1. In je account bewaren we gegevens van eerdere bestellingen, retouren, e-mailvoorkeuren en persoonlijke gegevens. Dit doen we zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren. De volgende gegevens staan in je account:

  • Voor- en achternaam
  • Factuur en afleveradres
  • Telefoonnummers
  • E-mailadres
  • Wachtwoord
  • Ordernummers
  • Retournummers
  • Facturen

 

III Het gebruik van “cookies”

Tijdens een bezoek aan de website(s) van Coli-Paint kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van je computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van je computer of op je mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer je een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

 

14. Welke soort cookies worden er gebruikt en waarvoor

14.1. ‘First party cookies’ zijn technische cookies die gebruikt worden door deze site zelf en die tot doel hebben de site optimaal te laten functioneren. Voorbeeld: instellingen die je bij de vorige bezoeken aan de site hebt gedaan, of nog : een vooraf ingevuld formulier met data dat je tijdens vorige bezoeken hebt gedaan.

14.2. ‘Third Party cookies’ zijn cookies die niet afkomstig zijn van deze website zelf, maar wel van derden, bijvoorbeeld een aanwezige marketing of advertentieplug-in. Bijvoorbeeld cookies van Facebook of Google Analytics.

14.3. ‘Sessiecookies’ verlopen aan het einde van de browsersessie en laten ons toe om je acties aan elkaar te koppelen tijdens die bepaalde browsersessie.

14.4. ‘Permanente cookies’ worden ook tussen verschillende browsersessies op je apparaat bewaard, waardoor wij je voorkeuren of acties over meerdere websites kunnen onthouden.

 

15. Waarvoor gebruiken derden bestanden en technologiën

15.1. Derden gebruiken bestanden en technologieën voor de volgende doeleinden:

- Bestanden en technologieën die je surfgeschiedenis bijhouden in de tijd, al dan niet gecombineerd met informatie van andere advertenties of via derde bronnen, om reclameboodschappen van derden te tonen. Bijvoorbeeld: op basis van je eerder surfgedrag, je geo-locatie, de advertenties die je reeds aanklikte wordt gepersonaliseerde inhoud en reclame van derden getoond.

- Bestanden en technologieën die je via een sociaal netwerk kunnen volgen nadat je op een knop van het sociale netwerk hebt geklikt en waardoor die sociale netwerken op automatische wijze je persoonsgegevens ontvangen. Bijvoorbeeld: like of share knop van facebook.

 

16. Cookies weigeren of uitschakelen

16.1. Je kan de cookies, web beacons, logfiles en andere bestanden en technologieën die Coli-Paint en/of derden gebruiken uitschakelen in de mate en zoals hierna beschreven. Het verwijderen en/of weigeren van cookies, web beacons, logfiles, ad block detectie en andere bestanden en technologieën kan tot gevolg hebben dat je de website niet meer optimaal kan gebruiken.

16.2. Google Chrome - Het verwijderen van bestaande cookies en weigeren van nieuwe cookies. Klik hier

16.3. Internet Explorer - Het verwijderen van bestaande cookies en weigeren van nieuwe cookies. Klik hier

16.4. Firefox/Mozilla  - Voor het weigeren van nieuwe cookies. Klik hier

16.5. Firefox/Mozilla - Het verwijderen van bestaande cookies. Klik hier

16.6. Safari - Het verwijderen van bestaande cookies en weigeren van nieuwe cookies. Klik hier

16.7. Opera - Het verwijderen van bestaande cookies en weigeren van nieuwe cookies. Klik hier

16.8 Gebruikte cookies

16.8.1 Cookies die nodig zijn voor de werking van de winkel:

Naam Functie
_ab Gebruikt in verbinding met toegang tot beheerder.
_orig_referrer Gebruikt in verbinding met winkelwagen.
_secure_session_id Gebruikt in verbinding met navigatie via een webwinkel.
Cart Gebruikt in verbinding met winkelwagen.
cart_sig Gebruikt in verbinding met betaalpagina.
cart_ts Gebruikt in verbinding met betaalpagina.
checkout_token Gebruikt in verbinding met betaalpagina.
Secret Gebruikt in verbinding met betaalpagina.
Secure_customer_sig Gebruikt in verbinding met klantaanmelding.
storefront_digest Gebruikt in verbinding met klantaanmelding.

 

16.8.2 Rapportage en analytics

Naam Functie
_landing_page Landingspagina's volgen.
_orig_referrer Landingspagina's volgen.
_s Shopify-analyses.
_shopify_fs Shopify-analyses.
_shopify_s Shopify-analyses.
_shopify_sa_p Shopify-analyses met betrekking tot marketing en verwijzingen.
_shopify_sa_t Shopify-analyses met betrekking tot marketing en verwijzingen.
_shopify_uniq Shopify-analyses.
_shopify_visit Shopify-analyses.
_shopify_y Shopify-analyses.
_y Shopify-analyses.
tracked_start_checkout Shopify-analyses met betrekking tot betaalpagina.

 

 

17. Google analytics

17.1. Coli-Paint maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over je gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal je IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kan het gebruik van cookies weigeren door in je browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op datjeu in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.